Deviza árfolyamok Forint,USD, Euro és 25 másik pénznem


Útmutató a deviza árfolyam táblázatokhoz

Az első táblázat a Magyar Forint bázisú árfolyamokat tartalmazza. A forint-euro árfolyamot a táblázat egyharmada táján keresse. Hivatalos, pl. könyvelési célokra mindig a Magyar Nemzeti Bank hivatalos váltási árfolyamát használja! A második táblázatban az USD alapú adatok foglalnak helyet. A forintot itt a közepénél kicsit feljebb, az Eurot egy kicsit a forint felett találhatja meg. A harmadik táblázat az Eurohoz megadott devizaárakat mutatja. Egyéb árfolyamokat, pl. a svájci frank - forint árfolyamot vagy a legtöbbet kereskedett euró - dollár árfolyamot egyedi oldalakon találja meg, ahol élő grafikonok figyelheti a változásokat.

Mi a különbség a deviza és a valuta között?

A valuta a pénz fizikai megjelenési formája, amikor nem a kibocsájtó ország pénzforgalmában használják fel. Tehát például, ha a Józsefvárosi piacon mongol tukrikban üzletelünk, akkor valutában bonyolítjuk a bizniszt. A deviza viszont egy virtuális követelés az adott pénznemben. Ilyenek lehetnek pl. egy másik ország pénznemében nyilvántartott folyószámla, bankbetét, csekk, hitellevél vagy egyéb értékpapír. Figyelem! A deviza és a valutaárfolyamok eltérőek!

Az aktuális, részletes árfolyam adatokat megtalálja az alábbi linkekre kattintva.

HUF EUR USD GBP CHF
HUF - HUF/EUR HUF/USD HUF/GBP HUF/CHF
EUR EUR/HUF - EUR/USD EUR/GBP EUR/CHF
USD USD/HUF USD/EUR - USD/GBP USD/CHF
GBP GBP/HUF GBP/EUR GBP/USD - GBP/CHF
CHF CHF/HUF CHF/EUR CHF/USD CHF/GBP -
Hirdetés

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up