S&P 500 index (aktuális árfolyam)

Az S&P 500 index

Standard and Poor's 500 tőzsdeindexe
Értékelés devizája Amerikai dollár
Ticker kód SPX, INX
ISIN US78378X1072
Bázisérték 43.73 pont 1957.március 4.

Az S&P 500 index, más néven a Standard & Poor's 500, egy részvénypiaci index, amely méri a 500 legnagyobb kapitalizációjú részvény teljesítményét, amelyekkel a New York-i Tőzsdén (NYSE) és a Nasdaq-on kereskednek. Ezt tekintik az elsődleges jelzőjének a részvénypiac általános teljesítményének, és az egyik legnépszerűbb index a világon. A részvények kiválasztása az S&P 500 indexbe a Standard & Poor's szakértői által végzett kutatáson alapul. Az indexet a Standard & Poor's Financial Services LLC üzemelteti, és a S&P Dow Jones Indices LLC által közreadott adatokat használja.

Az S&P 500 index részvényei

Az S&P 500 index alapját képező részvények között megtalálhatók az amerikai gazdaság legnagyobb és legfontosabb vállalatai, mint például a Apple, a Microsoft, az Amazon, a Facebook, a Berkshire Hathaway és a General Electric. Az index általános teljesítménye jól tükrözi az amerikai gazdaság általános helyzetét, és azokat a trendeket, amelyek a részvénypiacot irányítják.

Az S&P 500 index számítása

Az S&P 500 index általános teljesítménye az egyes részvények árfolyamának változásából számítódik. Az index árfolyama általában az egyes részvények árfolyamának átlagát tükrözi, de az egyes részvények aránya az indexben a kapitalizációjuk alapján számítódik. Ennek az az oka, hogy a nagyobb kapitalizációjú részvényeknek nagyobb súlya van az indexben, és így nagyobb hatásuk van az index általános teljesítményére.

Az S&P 500 index használata

Az S&P 500 index a legnépszerűbb index a részvénypiaci befektetők körében, és számos ETF és más befektetési termék alapja. Sok index alapú ETF az S&P 500 indexet követi, és lehetővé teszi a befektetők számára, hogy könnyedén részesedjenek az index általános teljesítményéből. Az S&P 500 indexet általában a részvénypiaci teljesítmény mérőszámként használják, és a befektetők számára hasznos lehet az index alapján összehasonlítani a saját portfóliójuk teljesítményét a részvénypiac általános teljesítményével.

Milyen más részvénypiaci indexekkel összehasonlítható az S&P 500 index?

Az S&P 500 index összehasonlítható más részvénypiaci indexekkel, mint például a Dow Jones Industrial Average és a Nasdaq Composite.

Milyen típusú befektetési termékek alapjaként használják az S&P 500 indexet?

Az S&P 500 indexet számos ETF és más befektetési termék alapjaként használják.

Mi a különbség az S&P 500 index és a Dow Jones Industrial Average között?

Az S&P 500 index és a Dow Jones Industrial Average között az egyik legfőbb különbség, hogy az S&P 500 index 500 részvényt tartalmaz, míg a Dow Jones Industrial Average 30 részvényt tartalmaz. Emiatt az S&P 500 index általánosabb képet ad az amerikai részvénypiacról, míg a Dow Jones Industrial Average inkább a nagyobb és stabilabb vállalatok teljesítményét mutatja.

Mi a kapitalizáció alapú arányosítás?

A kapitalizáció alapú arányosítás azt jelenti, hogy a részvények aránya az indexben a kapitalizációjuk alapján számítódik. Így a nagyobb kapitalizációjú részvényeknek nagyobb súlya van az indexben, és így nagyobb hatásuk van az index általános teljesítményére.

Tőzsdeindexek

Az indexek 15 perc késleltetéssel kerülnek megjelenítésre. Tőzsdezárás után a záró érték jelenik meg aktuálisként.

Ez az oldal kisméretű képernyőre optimalizált változata. Az elemzői grafikon megtekintéséhez keresse fel a weblapot nagyképernyős eszköz segítségével.

Hirdetés

Érdeklik a bankbetétek, befektetési alapok és az államkötvények?

Iratkozzon fel a jokamat.hu hírlevelére! Kéthetente küldünk egy rövid összefoglalót az aktuális kamatokról és hozamokról.

Minden javaslatot, észrevételt szívesen látunk!

keyboard_arrow_up